zaterdag8 juli
<<

TheAvonden

Pure poëzie op muziek

22:15J&A

Marc van der Holst is de zanger van The Avonden en groeide op in een dorpje in Zuid-Holland en is al vanaf de jaren ‘90 bezig met die muziek van hem. Destijds begon hij met grunge en vervolgens is de vraag: Hoe kom je weer uit die grunge? Door dus weer allemaal andere bands te beginnen en stripjes te maken. Ken je Spekkie Big nog? Die stond al in 1998 in de Stripagenda die ik als pukkelige tiener op de middelbare school gebruikte om de data van proefwerken in te negeren.

The Avonden is begonnen waar zijn vorige band Spilt Milk ophield. Die maakte Velvet Underground-achtige liedjes met (Engelse) teksten van dode poëten. Op een gegeven moment begon het Nederlandstalige te kriebelen en stopten ze er een Gerard Reve tekst in. Zo ongeveer ontstond The Avonden. The Avonden heeft zelfs een album met enkel Reve-teksten gebracht. En daar was er het album Nachtschade ineens, een intieme plaat die klinkt of ie in een huiskamer opgenomen is. Vol met popliedjes met melancholische teksten die je nooit volledig in een zwart gat trekken. Die hele Nachtschade plaat zit vol met verwijzingen naar eten en spullen uit de keuken, waardoor je na 1x draaien nooit meer op dezelfde manier je aardappeltjes aan het schillen bent.

The Avonden is begonnen als slaapkamerproject, maar is tegenwoordig een echte liveband, met bas, drums en twee gitaren. Rock dus. Liefhebbers van rockmuziek zouden wat mij betreft de moeite moeten doen om The Avonden op winSUMMERfest te kijken.

-Thomas

<< terug naar homepage

winSUMMERfest is een jaarlijkse underground muziekfestival in het mooiste dorp van Nederland. Elk jaar vlak voor de zomervakantie een leuk en gratis festival op basis van donaties. Met oa. indie, punk, metal, pop en hardcore.

Volgend jaar weer? Klik en doneer!

Nu doneren!


Volg ons!

Facebook (event)-Facebook (fanpage)-Instagram-Spotify (playlist)