Waterbolk

Elke eerste maandag van de maand, als om 12.00 uur het landelijke luchtalarm gaat. Het moment waarvan je denkt, maar als ik dit hoor is het al te laat toch? Dat moment van angst is sinds de oprichting van het label collectief Zeevonk ineens een stuk aangenamer. Want op dat moment brengen ze een nummer uit van een band van hun label. Natuurlijk veelal vrienden van elkaar, maar de intentie is om samen een groter bereik te krijgen, als een soort olievlek spreidt het zich uit. Maar Zeevonk klinkt veel beter dan een olievlek.

De aanstichters van dit alles zitten toch wel in Waterbolk, en als er iemand wel hard gewerkt heeft dit jaar om meer aandacht te genereren voor lokale muziek zijn zij het. De zij in dit verhaal is Eva Waterbolk: onder haar huilpop-project maakt ze prachtige Nederpop met rafelige randjes. Een soort Spinvis met Bettie Serveert. Maar dan iets smeriger. Tijdens hun laatste labelavond in Vera ontstonden er nog meer kruisbestuivingen binnen het label. Ik ben benieuwd wie er allemaal meekomen en mee gaan doen op het podium.

Als je een lokale muziekliefhebber bent ken je ze al lang en anders wel van een van de andere bands waar ze in zitten of gezeten hebben. Bijzijn is zeevonken.

– anco