Ultimate Crumpets

20:15 / The Jolly Cat

Wat nou als Tom Petty, Ty Segall en Paul Westenberg een blendermix van muziek zou zijn. Kom je dan ongeveer uit bij Ultimate Crumpets? Misschien leg ik er nu wel heel veel druk op. Maar deze Groningse nieuwe heeft wel een behoorlijk Amerikaans geluid. Wij denken ook gewoon dat ze dat waar kunnen maken (nog meer druk).

Het verhaal gaat dat ze tegen elkaar botsten tijdens een show van Tropical Fuck Storm en in plaats van een ordinaire barfight gingen ze nadenken. Dan weet je het al met slimme jongens. Ze kwamen tot de ontdekking dat ze allemaal een ander instrument bespeelden. Tja, dan kun je bijna niet anders dan een band beginnen. Inspiratie is er genoeg en ervaring ook. Volgens mij heb ik ergens op mijn telefoon nog een eerste opname vanuit de oefenruimte staan. Kreeg ik ooit doorgestuurd, zou niet weten waarom precies. Maakt ook niet veel uit verder. Een drietal opnames al op Spotify, maar nog geen fysieke release. Lijkt me wel mooi voor de zomer nog even.

Doordachte gitaarlijnen en dito teksten. Goede songstructuur, mooi artwork. Dan is die American Dream bijna binnen handbereik. Tja. Binnenkort maar een doorbraak dan? Heb je ze toch maar mooi hier gezien op winSUMMERfest!

– anco