Naive Set

Zo’n typische Subroutine band, vind ik. Die al een flinke poos meegaat. Waar het eigenlijk al een poosje stil was. Te stil. Zo stil dat je zou denken, bestaan ze nog? Is de fabriek van prachtige indiepop nu gesloten? Een band ook die bijna elk jaar even voorbij komt als de lijst wordt samengesteld voor winSUMMERfest. Bestaan ze nog? Durf ik ze te mailen? Zouden ze niet stiekem verfijnde jazz maken onder een alter ego met een naam als Stress Game? Gelukkig niet! Ze bestaan nog en zijn springlevend blijkbaar (voor zover dat nog gaat met 40+ers).

Leuke is: ik heb ze niet eens gevraagd. Het enige mooie nieuws op het vrijgezellenfeestje van Ruben, was het verrassende mailtje van Naive Set. Of ze konden komen spelen. Dat mag natuurlijk zeker en dus dolblij dat ze komen!

Nu hebben ze al sinds 2020 niets meer laten horen van zichzelf op muzikaal gebied. Maar er komt in september iets nieuws uit van ze. Voor die tijd gaan ze zoals dat dan hoort tegenwoordig met enige regelmaat singles uitbrengen om ons warm te maken. Ga die luisteren. Zijn wel te vinden op de Spotify lijst van winSUMMERfest. Voor fans van het label Subroutine, Ducks ltd en o.a. Real Estate, eentje om bij te zijn. Dat doe ik in elk geval wel. Met zo’n ijskoud blikje in mijn handen.

– anco